woman-591576_1280

Het was een hele stap: accepteren dat de vader van mijn kind een andere richting koos. Accepteren dat, na anderhalf jaar vechten, de vader van mijn kind niet in ons leven wilden zijn. Het was echt een hele stap om niet boos op hem te zijn, hem niet te haten, mijn liefde voor hem los te laten en hem niet van alles en nog wat te verwijten.

Maar het is me gelukt. Op een dag werd ik wakker en heb ik ‘gewoon’ besloten om het los te laten. En iedere keer dat ik weer hersenspinsels kreeg, bleef ik tegen mezelf zeggen “ik laat het los, ik laat het los, ik laat het los”. Moeilijk? Zeker! Maar ik ‘dwong’ mezelf, omdat ik verder wilde. Verder wilde met mijn dochtertje, maar vooral positief verder wilde met haar.

Ik wilde geen negatieve energie meer verspillen aan nadenken over hem, ik wilde me niet meer verdrietig voelen om dat hij er niet was, ik wilde gewoon niet meer met hem bezig zijn.

Zo blij ben ik dat ik die beslissing heb genomen. Het heeft een paar maanden geduurd, maar ik ben ‘los’. Los van het malen, los van het verdriet, los van het niet kunnen accepteren en los van alle verwijten.

Ik kan met een warm hart naar hem kijken. Niet om de acties die hij gepleegd heeft, maar om het mooiste wat iemand mij ooit had kunnen geven…. Mijn meisje….

We geven je 6 tips om je ex los te laten:

autumn-507544_1280

Tip 1: Leer je eigen levensles

Lang heb ik mijn ex van alles en nog wat verweten. Natuurlijk verdient het niet de schoonheidsprijs dat hij zijn kind in de steek laat, maar dat is zijn keuze en de les die hij in zijn leven moet leren, niet de mijne. Na al het verwijten, ben ik naar mezelf gaan kijken. Hem kan ik niet veranderen, maar mezelf wel. Ik kwam erachter dat ik maanden lang met de vinger naar hem heb gewezen, waar ik ook de vinger naar mezelf had kunnen wijzen. Voor die lessen ben ik heel erg dankbaar. En door met die lessen aan de slag te gaan, ben ik een mooier persoon geworden. Dus kijk wat jij kunt leren uit deze situatie en wat jij eruit kan halen zodat jij jezelf kunt ontwikkelen en weer een stapje dichter bij je doel bent, wat dat doel ook is.

Tip 2: Vergeef jezelf

Ben niet boos op jezelf om wat je gedaan hebt. Je hebt de dingen gedaan omdat je dacht dat ze goed waren toch? Ook goede mensen doen slechte dingen, maar dat maakt ze nog geen slecht mens. Natuurlijk mag je van jezelf vinden dat je iets niet had moeten doen. Maar in plaats van boos te zijn op iets wat je niet meer kunt veranderen, kun je beter je energie steken in kijken naar wat je wel kunt veranderen, namelijk je toekomst! Vergeef jezelf, ben lief voor jezelf. Bekijk het verleden en stel vast wat je anders had kunnen doen. En in plaats van jezelf te martelen en boos op jezelf te zijn, kijk naar wat je kunt doen zodat situaties als deze in de toekomst niet meer gebeuren.

Tip 3: Prijs jezelf de hemel in

Natuurlijk is je ex een stomkop dat hij niet in zag dat hij goud in handen had. Maar dat is echt zijn verlies, voor jou ligt er dus iets veel mooiers in het verschiet. Ga niet bij de pakken neerzitten en maak jezelf niet gek met gedachtes wat er niet goed aan jezelf is. Denk juist vaker aan de dingen die helemaal geweldig aan jezelf zijn. Hoe? Iedere dag voordat je gaat slapen schrijf je op wat er allemaal te gek aan jezelf is. Het lijstje mag iedere dag hetzelfde zijn, maar je zult zien dat er iedere dag nieuwe mooie dingen bij komen.

Tip 4: Voel

Vroeger verwerkte ik liefdesverdriet als volgt. Ik mocht 1 week verdriet hebben en dan ‘verplichte’ ik mezelf dat ik niet meer mocht huilen of voelen. Hij is geen traan meer waard zei ik dan tegen mezelf. Gevoelens moeten eruit, is het niet nu, dan wel over 10 jaar. Het gevolg van het opkroppen van al die gevoelens is dat je bijvoorbeeld depressief kunt worden of op een gegeven moment gewoon niet meer kunt voelen. Wanneer je van jezelf geen verdriet mag hebben, zeg je eigenlijk tegen jezelf dat je het niet waard bent om te voelen. Dus voel! Het is niet leuk, maar laat het verdriet er zijn. Laat het komen omdat je zo aandacht aan jezelf geeft en het verdriet makkelijker verwerkt. Het is een open deur, maar iedere dag wordt de pijn een beetje minder en er komt een dag dat je de pijn een plekje in je hart hebt gegeven en je verder kunt.

Tip 5: Focus je op je kind(eren)

Hoe boos we ook zijn op onze ex, hij heeft ons het mooiste wat er op deze wereld is gegeven! Je hoeft niet ineens van hem te houden, maar met haten help je jezelf ook niet. Kijk naar je kinderen en besef dat je zonder hem nooit je engeltje(s) had gehad. Laat de liefde voor je kind(eren) je boze gevoel naar je ex verzachten.

let-go-594531_1280-2

Tip 6: Kies voor loslaten

Wat zijn nou de voordelen als je ervoor kiest om hem los te laten? Geen negatieve gedachtes meer, geen gekke hersenspinsels, geen negatieve gevoelens meer, geen eindeloze vragen waar je nooit antwoord op krijgt, geen verdriet and so on… En wat kun je doen me die tijd die je hiermee overhoudt? Juist ja, deze tijd kun je steken in jouw kind(eren). Jij wordt een leukere en vooral positievere moeder. In plaats van half bij je kinderen te zijn omdat je gedachtes aan je ex je bezighouden, volledig bij je kinderen zijn. Dus kies voor loslaten. Het heeft mij echt geholpen om iedere keer dat ik aan hem dacht, te zeggen “ik laat het los”. En KIES hier ook voor. Jij hebt de macht over jezelf, niet hij!

Lukt het jou om je los te laten? Laat je reactie achter hieronder in het onderstaande commentveld. Dank je wel!